hr en
Vaša košarica
ukupno:  0     cijena:  0
Pregled košarice »
Proizvod je dodan!
Aromatica
O namaBioaromatica d.o.o. je tvrtka za proizvodnju toaletno-kozmetičkih proizvoda. Prisutna je na tržištu od 1991. godine s prepoznatljivom robnom markom Aromatica. Aromatica kozmetički i toaletni proizvodi  predstavljaju tradicionalne galenske proizvoda manufakturne izrade na bazi autohtonog, aromatičnog bilja jadranskog priobalja i otoka (lavanda, kadulja, buhač, ružmarin, lovor, smilje...). Sirovinska biljna osnova koje se koristi u proizvodnji Aromatica proizvoda uzgaja se i prerađuje na vlastitom posjedu tvrtke Bioaromatica u Općini Bale u Istri, na stanciji Histria Aromatica.

Aromatica
je trgovačko ime (brand) palete od 400 proizvoda sa jedinstvenom filozofijom spoja tradicionalnog i trendovskog u potpunosti prirodnog.

Robna marka Aromatica trgovački je eksponirana u vlastitim maloprodajnim trgovinama Aromatica pozicioniranim na atraktivnim lokacijama u Zagrebu (dvije trgovine), Rovinju i Korčuli. Isti je model plasiran u 3 franšize u inozemstvu (Novi Sad, Beograd, Budva) te na tržištu Ruske Federacije i Bugarske. Robna marka Aromatica se odlično uklopila i u ponudu zračnih luka u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Dubrovnik, Brač), nacionalnom parku Brijuni i na još pedesetak mjesta hrvatskog priobalja i otoka čime je bitno ojačana hrvatska turistička vanpansionska ponuda i ujedno utrt put orginalnom hrvatskom proizvodu kako u zemlji tako i inozemstvu.

 
Robna marka Aromatica je u fokusu stranih turističkih časopisa i emisija (japanskih, engleskih i dr.) koje maloprodajna mjesta Aromatica izdvajaju kao mjesta koja bi obavezno trebalo posjetiti i čiji mirisni proizvodi će posjetitelje podsjećati na dane odmora.

U Istri, općina Bale na izuzetno atraktivnoj lokaciji površine 100 000 m2 u vlasništvu tvrtke Bioaromatica i na dodatnih 150 000 m2 u koncesiji, utemeljen je jedinstven gospodarsko-edukativno-turistički tematski park Histria Aromatica. (www.histriaaromatica.hr)

    

Tematski park Histria Aromatica realiziran je kao unikatni, proizvodno-edukacijski, agro-turistički centar koji objedinjava put od "sjemena do robne marke". Umrežava djelatnosti čovjeka koje su sukladne modernoj civilizacijskoj filozofiji održivog razvoja kao što su; optimalno gospodarenje prirodnim resursima, ekološka proizvodnja, očuvanje tradicije, kulture i prosvjećivanje s posebnim osvrtom na proučavanje etnobotanike kao znanstvene discipline.
Nekad zapušten prostor obrastao makijom preobražen je u rajski vrt. Krajobraznim preoblikovanjem nastali su reprezentativno-namjenski vrtovi i plantaže veličine od 1 m2 do 5 000 m2. Predivna polja lavande, buhača, mente, kamilice, nevena i kadulje koja uz maslinik i vinograd podsjećaju na stara seoska gospodarstva tipična za istarski kraj.
Poštivajući konfiguraciju terena i bioraznolikost od dvjestotinjak samoniklih biljnih vrsta sagrađene su šetnice i puteljci s klupama i sjenicama za odmor i uživanje u širokom spektru boja i mirisa aromatičnih autohtonih biljnih vrsta.
Poseban doživljaj daje idiličan istarski ambijent s neponovljivim vizurama mora i starih gradova Bala, Vodnjana i Rovinja uz pogled na Učku i Ćićariju. Monumentalnost ambijenta dodatno pojačava  4000 m kamenih zidova - suhozida i podzida, te 4500 m puteva i šetnica koji se skladno prožimaju s istarskim krajobrazom.
Projekt Histria Aromatica umrežava više djelatnosti: turizam, poljoprivredu i edukaciju.

Turističko-edukacijski cilj tematskog parka je uključivanje posjetitelja u tehnološke procese kroz radionice koje se na gospodarstvu provode kontinuirano kroz cijelu godinu. Sadržaji radionica sastoje se od: pripreme parcela (polja), sadnje, sijanja, navodnjavanja, njegovanja biljnih vrsta, žetve, berbe, zatim postupaka prerade: sušenja bilja i plodova, ekstrakcije i destilacije, proizvodnje eteričnih i biljnih ulja, macerata, tinktura, biljnih sapuna, kolonjskih voda, parfema, začina, čajeva...
Tematski park Histria Aromatica nudi mogućnost izvođenja više stotina radionica zasnovanih kako  na tradiciji i starogalenskim recepturama hrvatskog ljekarništva tako i na modernim pristupima i formulacijama.

    

Strateški razvoj "Bioaromatice" upravo se temelji na činjenici da malo zemalja ima tako velik broj biljnih vrsta uporabno i komercijalno zanimljivih kao Hrvatska, čemu poglavito zahvaljuje svom zamljopisnom položaju.


Prostor obuhvaća mediteransko-kontinentalni pojas na kojem su položeni predivni planinski ekološki vrtovi. Takvo bogatstvo klimatskih i mikroklimatskih različitosti polučilo je razvojem autohtonih biljnih vrsta koje su značajne samo za Hrvatsku.

Posebno se ističu vrste kao dalmatinska kadulja, dalmatinska lavanda, dalmatinski buhač,...

Uz bogatu tradiciju liječenja biljkama, što se može potkrijepiti pojavom prvih ljekarni u Europi (Zadar, Dubrovnik 1317., Trogir 1271. godine), kao i uz svjetski pokret nužnosti očuvanja i povratka prirodi i strategiji razvoja novog hrvatskog gospodarstva i društva, može se zaključiti da i te kao ima osnova oživiti duhovnu, znanstvenu i tvarnu baštinu vezanu za uporabu biljaka u očuvanju zdravlja. To više jer su i u prošlosti izradbene aktivnosti i izvoz biljnih kultura zauzimale značajan udio ukupnog gospodarstva Hrvatske.

Učinkoviti i prirodni, čovjeku prijateljski prozvodi iz domaćih tradicionalno poznatih i čistih biljnih osnova, primjenom vlastitog znanja i suvremenih tehnologija, temeljna su odrednica poslovne filozofije Bioaromatice. U teškim i rizičnim vremenima svjesno smo izabrali duži, teži i sporiji put koji vodi od istraživanja i razvoja do, proizvodnje.

To je izraženo i našim sloganom:

"Izabrali smo dobro - nastavimo zajedno!".

Ono dobro, čak najbolje i neprocjenjivo, biljno je bogatstvo našeg podneblja oplemenjeno primjenom najnovijih tehnologija. To je dobitna kombinacija tradicionalnog i suvremenog, klasičnog i trendovskog. Drevna iskustva hrvatskog ljekarništva potvrđuju tezu iz našeg slogana, a nove tehnologije nam omogućuju kreiranje prirodnih pripravaka široke uporabne vrijednosti koje ekološki osviješteni korisnici znaju prepoznati. Njihovo povjerenje potvrdile su i brojne nagrade za inovacije i kvalitetu što ih je razvojni tim Bioaromatice dobio u zemlji i svijetu.
cheap nfl jerseys cheap jerseys louis vuitton outlet store cheap soccer jerseys online cheap nfl jerseys christian louboutin outlet