F.A.Q.s

Zašto izabrati Aromatica proizvode?

Aromatica je hrvatska prepoznatljiva robna marka sa dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji i prodaji prirodne kozmetike. Proizvodi su galenski iz laboratorijske manufakturne proizvodnje proizvedeni u skladu s dobrom proizvođačkom praksom na bazi prirodnih sirovina, bez parabena, parafina i sintetskih dodataka. Brinemo se o vašem zdravlju proizvodeći male serije kvalitetnih proizvoda za njegu kože.

Kako pravilno njegovati kožu?

Svaka koža zahtjeva posebnu njegu i brigu. Način njegovanja kože definira se ovisno o samom tipu kože i njezinim potrebama. Prvenstveno je potrebno definirati tip kože (osjetljiva, normalna, mješovita ili suha) te nakon toga potražiti kakve učinke želite da vam krema ima na koži. Važno je naglasiti kako je dobro koristiti kreme sa prirodnim sastojcima te bez parabena, parafina i sintetskih dodataka. Na taj način vaša koža dobiva potpunu njegu.

Koliki je rok trajanja Aromatica proizvoda?

Budući da su naši proizvodi prirodni, imaju rok trajanja obično 12-24 mjeseca. Ako se proizvodi čuvaju izvan izravnog sunčevog svjetla i na sobnoj ili nižoj temperaturi, ostat će dugo svježi.

Gdje se proizvode Aromatica proizvodi?

Aromatica proizvodi predstavljaju galenske proizvode koji se izrađuju u proizvodnoj jedinici smještenoj u Zagrebu. Dio sirovina uzgaja se i prerađuje na vlastitom posjedu tvrtke u općini Bale u Istri na stanciji Histria Aromatica

Da li se Aromatica proizvodi dostavljaju izvan Hrvatske?

Naravno. Naši proizvodi se dostavljaju i izvan Europske unije.

Što su eterična ulja i koja se ulja smiju koristiti u aromaterapiji?

Eterična ulja obuhvaćaju određenu grupu spojeva iz biljke i njihovo koncentriranje. Dva glavna načina dobivanja eteričnih ulja su destilacijom vodenom parom i tiještenje. Ulja koja se koriste u aromaterapiji moraju biti kemijski i botanički definirana.

Kako se rade inhalacije?

Danas se mogu nabaviti mali inhalatori koji imaju spremnik za vruća vodu i anatomski vrh za nos i usta koji sprječava pretjerano nadraživanje očiju. Čak i ako takvog inhalatora nemate, dovoljna je mala posuda od jedne litre, u koju stavite oko 500 mL uzavrele vode. Nakon toga kapne se jedna kap ulja i inhalira se oko dvije minute. Nakon toga se doda još jedna kap. Za jednu inhalaciju dovoljno je tri do četiri kapi esencijalnih ulja što znaći oko pet minuta inhalacije. Inhalcije je korisno raditi tri puta na dan.

Koje su prednosti prirodne kozmetike?

Kod prirodne kozmetike sastojci su 100% prirodni, biljnog podrijetla, te kao takvi imaju bolji utjecaj na kožu. Proizvodi njeguju kožu na način da sastojci prodiru te dubinski hrane i njeguju. Prirodna kozmetika ne zagađuje okoliš te nije testirana na životinjama.