Idealno rješenje za osjetljivu kožu

Njemačka kamilica Chamomilla recutita (L.) Rausch je moćno protuupalno sredstvo, zahvaljujući sastojku kamazulenu, a koristi se u medicinske svrhe još od vremena starih Egipćana, Grka i Rimljana. Hidrolat njemačke kamilice ima divan biljni miris svježeg cvijeta kamilice. Vrlo je nježan i blag, djeluje blagotvorno i kod najosjetljivijih tipova kože.

Djeluje izrazito protuupalno i antialergijski, te je namijenjen za osjetljivu kožu, kao i za sve vrste kožnih oboljenja: ekceme, osipe, akne rozaceja, seboreja, razne iritacije i sl. Također, djeluje kao trenutačno olakšanje kod raznih trauma kože poput opekotina, uboda insekata, opekotina od sunca i sl.

U aromaterapiji se koristi za njegu i hidrataciju lica. Dobra je vijest da ljudi inače alergični na kamilicu, nisu alergični na hidrolate jer ne sadrže proteine na koji organizam najčešće stvara alergijski odgovor.

Hidrolat raspršiti po koži. Nakon hidrolata na kožu nanijeti kremu ili biljno ulje. Ne sadrži alkohol.
Navedene prednosti hidrolata kamilice dovoljni su razlozi da ga uvrstimo u našu svakodnevnu njegu tijela i lica. Sa hidrolatom kamilice vaša koža je njegovana, vitalizirana te osjetno osvježavajuća. To je baš što vašoj koži treba!

Komentari su onemogućeni.