Eterično ulje palmarose 10 ml

55.30 kn (7.34 €) (7.66 $)

Eterično ulje dobiveno destilacijom vodenom parom nadzemnog dijela biljke Cymbopogon martinii (Roxb.) J.F. Watson. var. motia auct. p.p.,Poaceae

DIO BILJKE IZ KOJEG SE DOBIVA ULJE: nadzemni dio biljke

GLAVNE KEMIJSKE SASTAVNICE: geraniol, linalol, nerol, geranil-acetat, farnezol, gama-terpinen, beta-kariofilen

ZEMLJA PODRIJETLA: Indija

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 1231 Kategorija:

Opis

DJELOVANJE: Palmarosa je samonikla trava u Indiji, a ulje dobiveno iz nje se ponekad naziva indijski geranij. Osim u Indiji, proizvodi se na Sejšelima i na Sumatri, a najveći dio svjetske proizvodnje završi u kozmetičkoj i parfemskoj industriji. Destilacijom nadzemnog dijela ove biljke dobiva se esencijalno ulje vrlo blagog mirisa, bogato monoterpenskim alkoholima od kojih geraniol čini i do 80%. Prisutni su i esteri kao što je geranil formijat i geranil acetat. Ulje palmarose snažno djeluje protiv raznih vrsta gljivica; pokazuje antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Koristi se kod gljivičnih infekcija, cistitisa i infekcija urogenitalnog trakta, virusnih dišnih infekcija. U kozmetici je ulje za redovnu njegu kože i kod tretiranja akni. Ulje je sigurno i neškodljivo za kožu

Dodatne informacije

Težina 35 kg
Pakiranje

10 ml

Recenzije

Trenutno nema recenzija.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti recenziju.