Ne čini li vam se da smo još jučer pravili liste što darovati našim voljenima. Prosinac kao da je bio maloprije.

No odradili smo Božić i Novu godinu majstorski, ubacili se naglavačke u siječanjski blues,  kratko predahnuli od šoping obveza (osim naravno sniženja, ali to se ne računa, a evo pred nama se već nalazi novi izazov… darivanja.Jer stiže nam praznik za zaljubljene. Dan kojeg slave svi zaljubljeni (u ljubav).

Znate li da je jedan mladi biskup zakuhao cijelu priču? Živio je i služio u vrijeme cara Klaudija II. koji je pak naredio da se njegovi vojnici ne smiju ženiti ili zaručivati jer će ih to ometati na ratištu. Svi su ga slijepo poslušali osim 22-godišnjeg Velentina. On je bio poznat po svojoj srdačnosti i dobroti pa tako nije mogao odbiti molbe vojnika da ih, bez obzira na zabranu, zaručuje ili vjenča s izabranicama svojih srdaca. Odolijevao je dugo carevom gnijevu no ovaj ga je ipak, saznavši za njegov neposluh, bacio u tamnicu i 14. veljače pogubio odrubivši mu glavu. No, kao i sve priče o pravim ljubavima i ova legenda ipak ima happy end. Narod je Valentina u znak zahvalnosti proglasio svecem, a 14. veljače praznikom ljubavi.

Ako ste se dosada i ubrajali u “neobožavatelje“ ovog praznika, legenda o Valentinu sigurno će vas natjerati da se predomislite. Jer jedno je sigurno. Ljubav treba slaviti. Svaki dan. Koji god dan. I dobro je da postoji poseban dan poput Valentinova. Da nas malo podsjeti na ljubav i davanje ljubavi jer možda ostalih 364 dana u godini na to zaboravljamo. Valentin je bio veliki ljubitelj prirode. U slobodno vrijeme radio je u vrtu biskupije i uzgajao ruže – pa zašto onda i vi ne biste svoju bolju polovicu obradovali proizvodom iz – prirode. Evo naših prijedloga:

Serum ruža

… sadrži posebno odabrana, hladno prešana biljna ulja što osobito djeluje na dubinsku njegu kože. Bogatstvo prirodnih sastojaka (sadrži sto posto aktivnih prirodnih biljnih sastojaka) i moćnih antioksidansa čini ovaj serum pravim saveznikom u borbi protiv suhe kože i nastanka bora. Iznimno hrani, njeguje, hidratizira te obnavlja suhu i osjetljivu kožu. Vraća joj sjaj, gipkost i mladenački izgled.

Toaletna voda Aromatica

…mirisna kompozicija koja sadrži više od 150 mirisnih nota koje su harmonizirane upravo dočaravajući miris cvijeta Brnistre. Opojnom mirisu Brnistre pripisuju se raznovrsni učinci, a jedan od važnijih je djeluje poput ljubavnog eliksira i zato nosi naziv dalmatinski afrodizijak. Prema narodnoj predaji u vrijeme cvatnje Brnistre budi se život i tada žene postaju zavodljivije.

Ružina kupka

… biljna je kupka oplemenjena mirisom ruže i ekstraktom ljekovite kamilice.

Ulje divlje ruže

… sadrži esencijalne masne kiseline, karotenoide i prekursore vitamina A koji izvrsno djeluju na regeneraciju kože. Stoga je ulje izuzetno vrijedno u regenerativnoj njezi kože. Ima prirodna antioksidativna svojstva i djeluje blago adstrigentno. Idealan je odabir za formulacije namijenjene za zrelu i fotooštećenu kožu, kada je potrebno obnoviti kožu i ujednačiti pigmentaciju same kože.

Sol ruža

… oplemenjena je mirisom ruža koji relaksira, oslobađa od stresa i pruža egzotičan doživljaj.

Sretno vam Valentinovo!

Komentari su onemogućeni.