Dok vani lagano rominja kiša, a hladna jutra prizivaju šalove i kapice, postajemo pomalo ovisni o proizvodima koji će nam pomoći da uspješno preživimo hladnoću i zimu. Rekli bi naši stari… treba nam melem da dušu i tijelo… a mi dodajemo – posebno za usnice.

Izlazimo iz kuće u trku, u torbicu obavezno ubacujemo ključeve, novčanik, mobitel… i melem za usne. Točnije rečeno, njih nekoliko. Poznato?… Moramo se osigurati da ih uvijek imamo pri ruci (i usnama!

Naime, koža usnica puno je tanja od kože lica. To znači da su njezine mogućnosti da se sama “bori” protiv vanjskih utjecaja (koji se javljaju u obliku hladnog zraka, vjetra i zagađenja) daleko manja od kože na drugim dijelovima tijela i lica. Kao takva, koža usana mnogo je sklonija starenju i boranju. Zato je usnama potrebna dodatna njega. Zaštitna barijera koja ih čuva od isušivanja.

Njega za usne u obliku melema znači niz prednosti za taj naš posebni dio lica. Melem čuva usnice od isušivanja, sprječava prodor štetnih materija iz okoline, služi kao odlična podloga za ruž ili sjajilo, hrani ju aktivnim materijama, umanjuje prerane znakove starenja, pruža ugodan osjećaj jer se usne ne zatežu… a o poljupcima ne moramo ni govoriti!

Melemi iz naše proizvodnje mogu se koristiti i za njegu usana, ali i ostatka tijela.

Važno je istaknuti da ne sadrže mineralna ulja, konzervanse, sintetske mirise ni boje. Za suhe i ispucale usnice preporuka je melem kamilica. On sadrži eterično ulje njemačke kamilice u podlozi pomno odabranih biljnih ulja i masti (ulje sjemenki grožđa, macerat nevena, karit maslac). Eterično ulje njemačke kamilice djeluje blagotvorno kod suhe i osjetljive kože. Želite li pak melem koji će svojim osvježavajućim i ugodnim mirisom stimulirati i osvježiti kožu vaših usnica, predlažemo melem naranča. Taj melem sadrži ulje sjemenki grožđa, macerat nevena, karite maslac i eterično ulje slatke naranče. Eterično ulje slatke naranče djeluje blagotvorno na masnu i problematičnu kožu čineći je sjajnom i glatkom.

Ulje sjemenki grožđa, karite maslac i macerat nevena sastojci su u oba melema.

Ulje sjemenki grožđa bogato je vitaminima, mineralima, linolnom kiselinom i drugim esencijalnim masnim kiselinama koje osnažuju zaštitnu barijeru kože i pomažu u njezinoj hidrataciji. Karite maslac naziva se još i „afričkim zlatom“, a stoljećima se koristi zbog svojih zaštitnih učinaka na koži, dubinske hidratacije i regeneracije. Lipidni ekstrakt cvijeta nevena sadrži aktivne tvari iz cvjetova nevena koje potiču obnovu kože.

Ostavili smo jesen iza nas i lagano uklizujemo u iskričavu zimu. Nećemo se ni okrenuti, a već ćemo se ljubiti pod nekom imelom! Zato – budite potpuno spremni!

Komentari su onemogućeni.