Sve dublje uranjamo u ljeto, duge dane, tople noći… i temperature koje veselo plešu. Veselimo se suncu, osobito onome na plaži koje stiže u paketu sa šumom morskih valova i/li veselim brćkanjem u plićaku.

Jer nas puni energijom. Daruje nam bolje raspoloženje i naravno ne manje bitno, zbog njega postajemo vlasnicima ljepšeg tena. Volimo svoje preplanule noge i ozareno lice koje napokon nije “bljedunjavo i iscrpljeno”. Slatke su nam čak i one sitne pjegice što se pojave na vrhu nosa.
No i najveći zaljubljenici u ljeto i sunce ovih dana ostaju zatečeni temperaturama koje prizivaju na tropikanu. Pokretač cijelog života na zemlji i vrijedni punjač organizma vitaminom D, nadmašuje samog sebe i postaje opasan igrač.

 

Zato nije loše ponoviti: tijekom sunčanja treba izbjegavati vrijeme kada su sunčane zrake jake (od 10 do 16 h) i držati se hlada što je više moguće. Piti puno tekućine i jesti laganiju hranu. Štiti se sredstvima za sunčanje. I obavezno njegovati kožu i nakon sunčanja.

Iako smo se pridržavali savjeta (i uspjeli izbjeći neugodno crvenilo ili još gore, opekotine), našoj koži ta je njega svakako potrebna. Boravkom na suncu i u slanoj vodi koža se dodatno isušuje stoga ju treba stalno “hraniti”. Mi vam predlažemo tri prirodna ulja za njegu kože poslije sunčanja.

KAKO UMIRITI CRVENILO POSLIJE SUNČANJA?

Ako se pravilno mažete tijekom samog sunčanja, ne bi vas trebalo zadesiti crvenilo. No, dogodilo vam se da ste zaspali na suncu ili naprosto niste primijetili koliko je sunce jako dok niste došli doma i vidjeli crvenilo na koži – predlažemo njegu kantarionovim uljem.

Kantarionovo ulje ili ulje gospine trave spada u rijetke narodne lijekove koji imaju antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Ulje u svom sastavu sadrži hipericin, tanine i flavonoide koji imaju protuupalno djelovanje koje pomažu u obnovi kože. Blagotvorno djeluju na sve tipove kože, a posebno na suhu i osjetljivu kožu te na crvenilo poslije sunčanja. Kantarionovo ulje potiče epitelizaciju oštećene kože te je stoga jedno od najboljih ulja za njegu kože poslije sunčanja.

 

BLAGOTVORNI NEVEN

Macerat nevena pomaže kod zacjeljivanja rana i opekotina, obnavljanja tkiva te ublažava upalne procese na koži. Preporučuje se za njegu svih tipova kože, a osobito za njegu suhe i oštećene kože ili posebno izloženih dijelova naročito u ljetnim mjesecima.

MIRIS MEDITERANA NA KOŽI

Kamilica i lavanda nježno ulje sadrži eterična ulja plave kamilice i lavande Budrovke u mješavini prirodnih biljnih ulja (macerata nevena, ulja lješnjaka, sjemenki grožđa, sjemenki marelice i jojobe). Posebno odabrana visokovrijedna biljna ulja njeguju, štite i obnavljaju kožu, čineći ju mekom i elastičnom, pogotovo nakon sunčanja.

Koje god ulje izaberete, nećete pogriješiti. Naša je preporuka da ih prije isprobate i izaberete ono koje najviše odgovara vašoj koži. Ili čiji vam miris priziva u sjećanje more i … sunce još dugo, dugooo.

Komentari su onemogućeni.